We staan in het themanummer ‘Fiets’ van Verkeerskunde. In ons artikel kun je lezen over het concept Bicycle Oriented Development.

We staan in het themanummer ‘Fiets’ van Verkeerskunde! In ons artikel kun je lezen over het concept Bicycle Oriented Development. We schreven het samen met Breda University of Applied Sciences en Tour de Force.

De fiets vormt steeds vaker het uitgangspunt voor hoe we onze steden (her)inrichten. Met de juiste fietsinfrastructuur worden voorzieningen beter bereikbaar: scholen, stations, supermarkten en winkel- en stadscentra. Dit is het startpunt van Bicycle Oriented Development. Het concept gaat in op de vraag hoe investeringen in fietsinfrastructuur kunnen leiden tot een betere bereikbaarheid. De woningbouwopgave is daarbij een belangrijke focus.

In acht regio’s in Nederland zijn strategische Bicycle Oriented Development-studies uitgevoerd. StraTopo leverde hiervoor de technologie. StraTopo maakte daarbij gebruik van routeer-technologie, mobiliteitsonderzoek, data-analyse en visualisatie. Dit gaf inzicht in het effect van de geplande investeringen en de invloed op bereikbaarheid.

Lees meer…
nl_NL