BEREIKBAARHEID

Routing engine

In één oogopslag zien welke voorzieningen, bestemmingen en locaties binnen bereik liggen. Dat doet onze Routing Engine voor alle adressen in Nederland, voor elke reis op elk moment.

Een betere bereikbaarheid van steden en nieuwe woon- en werklocaties is een vraagstuk voor veel overheden en bedrijven. Reistijdcontouren geven hier waardevolle inzichten in. Ze laten bijvoorbeeld zien waar investeringen in OV-, fiets- en voetgangersvoorzieningen nodig kunnen zijn. En ze laten zien welke locaties geschikt zijn voor nieuwe woningen. Op deze manier kunnen reistijdanalyses de besluitvorming over mobiliteitsplanning en gebiedsontwikkeling ondersteunen.

Reiscontouren geven de bereikbaarheid weer in afstand en tijd. We berekenen deze voor verschillende vervoermiddelen: auto, OV, fiets, e-bike en de voetganger. We berekenen ook de reistijd- en afstand voor multimodale reizen. Bij een OV-analyse nemen we de reis te voet voor- en achteraf mee. Uiteindelijk visualiseren we de bereikbaarheid in contouren (‘isochronen’) op de kaart. We werken daarbij met intervallen (bv. 5, 10 en 15 minuten).

We maken deze bereikbaarheidsanalyses met routeertechnologie. Die berekent de afstand en tijd van een reis over het netwerk. Dit is veel nauwkeuriger dan een hemelsbrede afstand. Ook blijkt het vaak waardevoller om de reis uit te drukken in reistijd, in plaats van reisafstand. We berekenen OV-reizen op basis van de dienstregeling. Dat betekent dat het tijdstip mee wordt genomen in de analyse.

Binnenstad Hoorn: bereikbaarheid met de auto
Binnenstad Hoorn: bereikbaarheid met de fiets
Binnenstad Hoorn: bereikbaarheid te voet
Binnenstad Hoorn: bereikbaarheid met het OV

Reisgegevens

Vervoermiddelen

Beschikbaarheid

Bereikbaarheid over de grens

Voor veel grensregio’s vormt de grens een barrière die economische kansen in de weg staat. We berekenen daarom ook de bereikbaarheid over de grens (nog niet beschikbaar voor OV). Hiermee krijgen overheden en bedrijven meer inzicht in het potentieel aan werkgelegenheid en klanten aan de andere kant van de grens.

Voorzieningenniveau en bereikbaarheid van faciliteiten

Naast bereikbaarheid berekenen we de nabijheid van faciliteiten, zoals OV-haltes, onderwijs en medische voorzieningen. Dat doen we voor elke plek in Nederland. In verschillende sectoren hebben partijen daar belang bij:

  • Publieke sector: bepalen van verzorgingsgebied
  • (MKB-)bedrijven, project ontwikkelaars: bepalen van marktgebied
  • Woningmarkt: laten zien aan de woningszoeker hoe een woning scoort op bereikbaarheid van voorzieningen
  • Werkgevers: aantrekkelijk zijn voor nieuw talent door bereikbaar te zijn
Bereikbaarheid van supermarkten (Maastricht, centrum)
Bereikbaarheid van treinstations (Almere)

Gebruiksvriendelijke informatie voor uw online klant

Bezoekers van banensites, woningsites en boekingssites willen informatie over bereikbaarheid in een oogopslag kunnen zien. Waar bevindt zich de dichtstbijzijnde school, huisarts of supermarkt? Welke horeca en toeristische attracties liggen binnen bereik? Welke werkgevers liggen binnen mijn ideale reistijd? Wij berekenen deze voor het vervoermiddel dat bij de klant de voorkeur heeft: te voet, fiets, auto, OV, of een combinatie. Deze informatie kan worden geïntegreerd op uw boekings- of huizensite.

Website
sven_profile_def

Sven Reulen

Oprichter Stratopo

Tarieven en voorwaarden

De routing engine is integreerbaar als API en is beschikbaar als software module. Wilt u meer informatie over ons aanbod? We leggen u graag de verschillende mogelijkheden uit.

StraTopo Isochrone & Route API pricing_2023_cut
nl_NL