Environment API

Data over de kwaliteit en eigenschappen van leefomgeving voor elk adres of locatie in Nederland.

Onze omgeving draagt bij aan ons welzijn. Het beïnvloedt direct onze fysieke en mentale gezondheid. Daarom hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze leefomgeving. Daarom is het waardevol om direct toegang te hebben tot alle beschikbare gegevens over de fysieke en sociale leefomgeving. De Environment API integreert deze in één handige tool.

De Environment API levert data over de kwaliteit en eigenschappen van de leefomgeving. Het integreert waarden voor voor 700+ variabelen uit een brede reeks  open-source bronnen. De data omvatten de domeinen maatschappij en economie, milieu, de aanwezigheid industrie en landbouw en bereikbare voorzieningen. In een paar klikken zijn deze data beschikbaar voor elk adres of elke locatie in Nederland. De tool is beschikbaar als API of als kant-en-klare software module.

Welke data levert de Environment API?

De Environment API put uit officiële, open databronnen, waaronder CBS, GGD, RIVM, Wageningen University & Research en European Space Agency.

  • Milieuverontreiniging – luchtverontreiniging, emissies (lucht, water en bodem)
  • Sociale omstandigheden – 14 uiteenlopende thema’s waaronder bevolking, inkomen, wonen, opleiding, energie, werk, gezondheid, etc.
  • Aanwezigheid en nabijheid van faciliteiten – Onder andere openbaar vervoer (stations en haltes), onderwijsinstellingen en ziekenhuizen
  • Type omgeving – verstedelijking, landbouw en bodemgebruik, nabijheid van bedrijventerreinen en industrie

Hoe werkt de Environment API?

De Environment API vraagt data op uit zo’n twintig officiële bronnen en combineert deze in één data integratie. Voor elk mogelijk adres haalt de API al deze data tegelijk op. Dat gebeurt op basis van de geolocatie van het adres. De API levert vervolgens statistieken en voor sommige variabelen, een afstand tot de dichtstbijzijnde faciliteiten. Op deze manier kan grootschalig waarden voor adressen opgehaald worden. Als integratie op een website kan kan de API data over adressen leveren, bijvoorbeeld aan woningzoekers.

Product

Deze tool is beschikbaar als kant-en-klare softwaremodule of integreerbare API.

Toepassing in gezondheidsonderzoek: InnerBuddies

We zijn verheugd dat de Environment API inmiddels wordt gebruikt bij onderzoek naar gezondheid. Onze partner InnerBuddies onderzoekt de invloed van omgevingsfactoren op gezondheid – om preciezer te zijn, microbiomen. Gezondheidsdata van deelnemers worden hierbij verrijkt met omgevingsdata, op basis van het adres. Zo wordt bijvoorbeeld de relatie onderzocht tussen water- en luchtkwaliteit en gezondheid. Dankzij de Environment API kan hier nu op grote schaal naar gekeken worden.

 

Het onderzoek is een partnerschap van Genzai, InnerBuddies en StraTopo met steun van MIT R&D.

Sven_Reulen_StraTopo_rnd

Sven Reulen

Oprichter

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen? Maak vrijblijvend een afspraak.

info@stratopo.nl | 06 – 43 43 18 33

nl_NL