ROUTING ENGINE

Integratie in Stantec's LocatieManager

Stantec heeft de Routing Engine van StraTopo geïntegreerd in haar LocatieManager. De API levert data over bereikbaarheidsniveaus en reistijden. Dit stelt gebiedsontwikkelaars in staat om de meest kansrijke ontwikkellocaties te bepalen.

Toepassing in LocatieManager

StraTopo’s partner Stantec is een internationaal ingenieursbureau dat in Nederland al meer dan 40 jaar diensten levert op het gebied van milieu, bodem, infrastructuur, veiligheid en energie. Eén van Stantec’s producten voor gebiedsontwikkelaars is de LocatieManager: een online portaal waarin ruimtelijke informatie en slimme tooling bij elkaar worden gebracht om kansrijke ontwikkellocaties in kaart te brengen.

Om gebruikers van de LocatieManager gerichter te kunnen laten zoeken naar geschikte kavels heeft StraTopo onze routing engine in de online tool geïntegreerd. Door te kiezen voor een reistijd, en lopen, fietsen of de auto als modaliteit, worden reistijdcontouren gegenereerd die visualiseren hoe ver men kan reizen vanaf een gekozen kavel in een bepaalde tijd.

Per 2024 biedt Stratopo nieuwe functionaliteit in de routing engine, speciaal gericht op het OV. Op basis van de dienstregelingen van de landelijke en regionale vervoersbedrijven en het wegnetwerk kunnen gebiedsontwikkelaars nu bijvoorbeeld inzichtelijk maken hoeveel beter of slechter locaties bereikbaar zijn met het OV ten opzichte van de auto.

Functionaliteiten

Links

Partner

nl_NL