StraTopo's partner Stantec is een internationaal ingenieursbureau dat in Nederland al meer dan 40 jaar diensten levert op het gebied van milieu, bodem, infrastructuur, veiligheid en energie. Eén van Stantec’s producten voor gebiedsontwikkelaars is de LocatieManager: een online portaal waarin ruimtelijke informatie en slimme tooling bij elkaar worden gebracht om kansrijke ontwikkellocaties in kaart te brengen.

Om gebruikers van de LocatieManager gerichter te kunnen laten zoeken naar geschikte kavels heeft StraTopo onze routing engine in de online tool geïntegreerd. Door te kiezen voor een reistijd, en lopen, fietsen of de auto als modaliteit, worden reistijdcontouren gegenereerd die visualiseren hoe ver men kan reizen vanaf een gekozen kavel in een bepaalde tijd.

Om op een duurzame manier een steeds voller Nederland bereikbaar te houden, speelt het OV een belangrijke rol. Gebruikers benaderden Stantec dan ook steeds vaker met de vraag om een vierde modaliteit toe te voegen: kunnen er ook reistijdcontouren gemaakt worden op basis van het OV?

Dat Kan! Per 2024 biedt Stratopo nieuwe functionaliteit in de routing engine, speciaal gericht op het OV.. Op basis van de dienstregelingen van de landelijke en regionale vervoersbedrijven en het wegnetwerk kunnen gebiedsontwikkelaars nu bijvoorbeeld inzichtelijk maken hoeveel beter of slechter locaties bereikbaar zijn met het OV ten opzichte van de auto.

Meer weten over de LocatieManager of de StraTopo routing engine? Annika van den Boom (GIS-specialist Stantec) en Sven Reulen (CEO StraTopo) praten je graag bij.

Get in touch

François de Veyestraat 8b

6221 AB Maastricht

06 – 43 43 18 33

en_US